Top 10 leukste kaartspellen van 2023

Altijd al willen weten wat de top 10 leukste kaartspellen van 2023 waren? Lees dan snel verder, wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

1. Beverbende
2. Skip Bo
3. Uno
4. Dobble Classic
5. Exploding Kittens
6. Phase 10
7. L.A.M.A.
8. Koehandel
9. Saboteur
10. Boonanza

1. Beverbende het kaartspel

Beverbende het populaire kaartspel is uitermate geschikt om op een zaterdagmiddag met de kinderen te spelen. Voor het spel moet je beschikken over een goed geheugen en wat tactisch inzicht. Iedereen krijgt vier kaarten met strafpunten omgedraaid voor zich liggen, maar mogen er maar twee bekijken. Wanneer het jouw beurt is pak je een kaart en voer je een actie uit. Je kan de kaar tuilen tegen een kaart die omgedraaid ligt of je kan iets doen met een kaart van een andere speler. Degene met de minste strafpunten wint de ronde!

Super leuk spel! Ideaal ook voor onderweg omdat het niet zolang duurt. Het is ook niet zo moeilijk en snel uit te leggen aan nieuwe spelers, echt een aanrader!

Koper

2. Skip-Bo het kaartspel

Als je op zoek bent naar een kaartspel om te spelen met de hele familie dan heb je met Skip-Bo een leuk en zeer populair kaartspel gevonden! Je kan teams vormen of ieder kan voor zich spelen. Gebruik al je strategisch inzicht om ervoor te zorgen dat je de genummerde kaarten in een oplopende volgorde weg kan leggen totdat je er geen meer in je hand hebt! Is dat gelukt? Dan heb je gewonnen!

Leuk spel om te spelen! Bent er echt wel even zoet mee of je nu met twee of meerdere spelers speelt. Het leukste vind ik dat je andere spelers in de weg kan zitten. Al met al echt een leuk spel waar ik al veel plezier aan heb beleefd.

Koper

3. UNO het kaartspel

Dit populaire kaartspel mag niet uit de top 10 ontbreken en heeft wat weg van het kaartspel van vroeger ‘Pesten’. Alleen hebben de kaarten nu cijfers van 0 tot 9 en zijn er andere pestkaarten. Het doel van UNO is om je tegenstander te verslaan met actiekaarten. Ben je bij de laatste kaart? Vergeet dan niet om ‘UNO’ te roepen!

Eindeloos met de kinderen gespeelt tijdens de vakantie dit spel! De spelregels zijn vrij eenvoudig dus die hadden ze vrij snel onder de knie. Ik ben erg blij dat ik het uiteindelijk heb gehaald.

Koper

4. Dobble Classic het kaartspel

Dobble Classic staat bekend als een snel kaartspel geschikt voor alle leeftijden. Je gaat tegelijk met de andere spelers op zoek naar één symbool dat gelijk is op twee verschillende kaarten. Beschik je over een snelle observerende blik en goede reflexen? Dan is dit het kaartspel voor jou

Leuk spel om te spelen met vrienden, familie of het gezin. Het is fijn dat het spel over het algemeen niet zolang duurt zodat je het ook nog even tussendoor kunt spelen. Gebruiksaanwijzing vond ik wat minder duidelijk, maar je leert het spel het snelst als je gewoon begint met spelen.

Koper

5. Exploding Kittens het kaartspel

Exploding Kittens, het meest populaire kaartspel uit 2019. Het doel van het spel is simpel, je moet net zo lang overleven totdat je de laatste speler bent! Speel tijdens jouw beurt actiekaarten om de Exploding Kittens te ontlopen. Maak combinaties om een aanval uit te voeren en een tegenspeler uit te schakelen! Op zoek naar een kaartspel met spanning en wat hilariteit? Dan is dit een kaartspel voor jou!

Ik ben echt fan geworden van dit spel. Nadat ik deze versie had gehaald heb ik vrij kort erna ook meteen de uitbreindingen bestelt omdat het me zo goed was bevallen! Nadeel is wel dat de uitbreidingen Engelstalig zijn en die niet aansluiten bij het Nederlandse basisspel omdat de achterkant anders is.

Koper

6. Phase 10 het kaartspel

Phase 10 is een kaartspel vol met uitdaging en spanning. Een speler wint het spel als hij of zij als eerste de 10 verschillende fases uitspeelt. Om een fase te halen moet je bepaalde kaartcombinaties leggen, heb je er een gelegd? Dan begin je aan de volgende fase! Je tegenstander kan het je moeilijker maken door het inzetten van een joker of een van de andere extra speelkaarten die het spel nog uitdagender maakt.

Ik had nog nooit van dit kaartspel gehoord en heb het een keer per toeval met vrienden gespeeld en was eigenlijk meteen verkocht! Een enorm spannend spel waar je echt oneindig veel mogelijkheden hebt als je wat ervaring hebt opgedaan. Enige nadeel is dat het erg lang kan duren als je met meer dan 5 personen bent.

Koper

7. L.A.M.A. het kaartspel

L.A.M.A. is een erg populair kaartspel waar je zo snel mogelijk al je minpunten weg moet leggen. Dit doe je door iedere beurt kaarten af te leggen, anders krijg je er juist minpunten bij. Kan je geen kaarten afleggen? Dan heb je ook de mogelijkheid een kaart te pakken of een beurt over te slaan. Het aantal minpunten dat je hebt staat gelijk aan het aantal fiches dat je hebt. Al je kaarten weggespeeld? Dan mag je een fiche teruggeven! Degene die op het einde van het spel de minste minpunten heeft wint!

Leuk spelletje wat door iedereen kan worden geleerd. Er komt wel wat geluk bij kijken, maar je zeker ook een tactiek ontwikkelen. Vond wel dat het met twee spelers wat minder leuk was dan wanneer je met meerdere personen speelt.

Koper

8.  Koehandel het kaartspel

Zorg ervoor dat je de meest lucratieve dieren in handen krijgt om het gigantisch populaire kaartspel Koehandel winnend af te sluiten. Degene met het meeste boerenverstand biedt op de juiste dieren en neemt zijn prijskoe en de winst mee naar huis!

Een niet te moeilijk spel waar je wel volop tactiek en bluf in kan zetten. De opbouw van het spel vind ik erg goed en het is ook best spannend of je het nu met kinderen of met volwassenen speelt. Het is altijd leuk om andere te slim af te zijn.

Koper

9. Saboteur het kaartspel

Bij het kaartspel Saboteur krijgt iedere speler een rollenkaart waarop staat of hij een saboteur of schatgraver is. Spelers houden hun rol voor elkaar verborgen waardoor niemand weet welke rol hij of zij heeft. Spelers krijgen daarnaast nog kaarten met gangen, sabotagemogelijkheden of gereedschap. De winnaar krijgt een beloning, degene die op het einde van het spel de meeste beloningen heeft verzameld, wint het spel! Een populair kaartspel om met je vrienden te spelen. 

Een van mijn favoriete kaartspellen om met mijn vriendin te spelen. Had op het begin wel even de tijd nodig om de spelregels en een keer te winnen, maar toen ik dat onder de knie had kon ik gelijk niet meer ophouden met spelen!

Koper

10. Boonanza het kaartspel

Het populaire kaartspel Boonanza was genomineerd als beste Nederlandse Spellenprijs in 2003 en is een kaartspel waar strategie en observatie van groot belang zijn! Probeer zo veel mogelijk geld te verzamelen voordat de stapel bonenkaarten drie keer is doorgespeeld om het spel te winnen!

Echt een super verslavend spel om te spelen, je bent er zo je hele avond aan kwijt. Vond het op het begin wel even lastig om het te leren, maar als je het eenmaal begrijpt speelt het heerlijk weg. Vind het ook fijn dat je het gemakkelijk mee kan nemen omdat het niet zo groot is.

Koper

Populaire kaartspellen van vroeger

Naast de top 10 leukste kaartspellen hebben wij nog 10 populaire kaartspellen van vroeger voor je uitgezocht waarvan wij vinden dat ze zeker het proberen waard zijn.

11. Valse motten het kaartspel

Valse motten, het kaartspel voor kinderen in Duitsland in 2012 is een chaotisch spel speciaal voor kinderen waarbij je moet valsspelen om te kunnen winnen. Spelers moeten valsspelen om snel van hun kaarten af te komen maar moeten oppassen dat ze niet worden betrapt door de bewakingskever! Degene die als eerste zijn kaarten kwijtraakt wint het spel.

Vind dit echt een geweldig spel om te spelen wanneer je een avond wat met vrienden gaat doen. Heerlijk dat valsspelen, vooral als je dan ziet hoe creatief sommige daarin zijn.

Koper

12. OK Boomer

In het populaire kaartspel OK Boomer nemen de jongere spelers het op tegen de ouderen en testen hun kennis van de cultuur van de generatie van de tegenstander! Je krijgt 30 seconden de tijd om een antwoord te geven, bij een goed antwoord krijgt de rader 1 punt. Degene die de meeste punten verzamelt wint de wedstrijd!

We spelen dit spel altijd op verjaardagen of wanneer we op bezoek zijn bij opa en oma. Je kan echt enorm lachen met het spel en je komt erachter hoe weinig je eigenlijk van een andere generatie weet. Enige minpuntje vond ik dat je op een gegeven moment door de kaarten heen bent.

Koper

13. Weerwolven van Wakkerdam

Weerwolven van Wakkerdam is een erg populair kaartspel om te spelen wanneer je met een grootte groep mensen bent! Strijd als burgers en probeer weerwolven te verslaan, zonder dat je weet wie dit zijn. Probeer om zo snel mogelijk alle weerwolven te ontmaskeren voordat alle burgers zijn geëlimineerd om het spel te winnen!

Echt een supergaaf spel. Heb het eens op de scouting gespeeld omdat het met name leuk is als je het in een hele grote groep mensen speelt. Iedere keer dat je het spel speelt gebeurt er ook wat anders en ik ken echt niemand die het heeft gespeeld en geen tweede ronde wilde doen.

Koper

14. De Crew het kaartspel

Bij de Crew het kaartspel ga je met elkaar 50 verschillende missies voltooien. Werk met elkaar samen om de uitdagende missies te behalen en laat zien hoe goed jullie kunnen samenwerken en de missie tot een goed einde kunnen brengen.

Als je van slagspellen houdt dan is dit zeker een spel wat je moet hebben gespeeld. Er zitten echt lastige, maar goed te begrijpen missies bij waardoor het uitdagend blijft en je na het voltooien van een missies meteen aan de volgende wilt beginnen.

Koper

15. Lost Cities het kaartspel

Behaal zo veel mogelijk punten om de tegenstander te kunnen verslaan bij het kaartspel Lost Cities. Probeer zelf zoveel mogelijk punten te scoren en zorg dat je tegenstander zoveel mogelijk minpunten krijgt om als winnaar uit de strijd te komen. Een kaartspel met eenvoudige spelregels maar met genoeg tactische uitdagingen om het spannend te houden.

Ik was nog op zoek naar een kaartspel voor twee personen dat niet te moeilijk was maar wel vermakelijk. Ik moet zeggen dat ik niet ben teleurgesteld. Heb het in de vakantie veel met mijn man gespeeld als de kinderen op bed lachen.

Koper

16. Jatten het kaartspel

Bij het kaartspel Jatten moet je, zoals verwacht, kaarten van je tegenstander stelen om je eigen kaartverzameling te bouwen. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk zes kaarten hebt met dezelfde waardes om het spel te winnen!

Een leuk spel en niet te moeilijk! Geef wel als tip mee om het niet te spelen met iemand die niet zo sportief zijn als ze niet kunnen winnen. Verder wel een aanrader!

Koper

17. Take 5!

Bij het kaartspel Take 5! staan bluf, slim tellen en een dosis geluk centraal. Krijg jij het voor elkaar om de minste strafpunten te incasseren? Take 5! is een ideaal kaartspel om te spelen wanneer je met een grotere groep bent die houden van een eenvoudig en snel potje kaarten!

Als je het met meer dan 4 personen speelt vind ik het spel echt leuk om te spelen! Met hoe meer spelers je bent hoe onvoorspelbaarder het wordt omdat er voor een overwinning naast tactiek ook wel een heleboel geluk nodig is.

Koper

18. Shit Happens 18+

Het leven is niet altijd even gemakkelijk, helemaal niet tijdens het kaartspel Shit Happens. Geef de verschillende situaties die je voorgeschoteld krijgt een score van 1 tot 100 om aan te geven welke situatie je erger lijkt. Word de score goed geraden? Dan mag degene die de score heeft geraden de kaart pakken. Degene die als eerste 10 kaarten heeft liggen wint het spel!

Ik raad iedereen aan om dit spel een keer te spelen met vrienden wanneer je een avond bij iemand een drankje zit te doen. Heb me helemaal een ongeluk gelachen.

Koper

19. Mimiq het kaartspel

Tijdens het spelen van een potje van het kaartspel Mimiq weet je zeker dat er een heleboel vreemde gezichtsuitdrukkingen voorbij zullen komen. Probeer een setje kaarten te verzamelen door aan medespelers kaarten te vragen door het trekken van een gek gezicht. Heb je de meeste setjes? Dan win je het spel! Mimiq is een ideaal spel om te spelen met kleine kinderen.

Ik heb echt punten gescoord bij de kinderen toen ik dit spel voor ze heb gehaald. Ze vinden het trekken van de gekke gezichten echt geweldig en vermaken zichzelf er echt prima mee.

Koper

20. Skip bo Junior

Het populaire kaartspel Skip Bo heeft nu ook een versie speciaal voor kinderen, namelijk Skip bo Junior! De junior variant is erg eenvoudig te leren zodat kleine kinderen ook plezier kunnen gaan beleven aan dit uitermate populaire kaartspel! Probeer als eerste de kaarten in de juiste volgorde weg te leggen. Heb je alle kaarten in je hand weggelegd? Dan win je het spel!

Fijn dat ik dit spel nu ook met mijn kleine kinderen kan doen! Ze vroegen steeds vaker of ze met mij en mijn vrouw mee mochten doen en nu ik de junior versie heb gehaald kunnen we het met het gehele zin spelen!

Koper

Andere populaire en leuke kaartspellen

Je bent al op de hoogte van de top 10 leukste kaartspellen van 2023 en daarnaast weet je nu alles over de meest populaire kaartspellen van vroeger. Lees daarom snel verder en ontdek nog 9 andere leuke en populaire kaartspellen die het spelen meer dan waard zijn! 

21. Kaartspel – Throw Throw Burrito

Bij Throw Throw Burrito draait het om het verzamelen van kaarten, punten en het gooien van burrito’s! Om het spel te winnen moet een speler twee rondes hebben gewonnen. Een ronde kan worden gewonnen door het verzamelen van de meeste punten, dit doe je door ervoor te zorgen dat je setjes van drie dezelfde kaarten bij elkaar weet te vinden!

Dit spel heeft me echt een paar jaar van mijn leven gekost. Ik heb zo ontzettend hard moeten lachen om hoe het spel uitpakt, echt hilarisch en je moet het echt een keer hebben gespeeld.

Koper

22. Het kaartspel Wizard

Wizard, een spannend en daardoor zeer populair kaartspel waarbij je moet proberen te voorspellen hoeveel slagen je gaat maken om punten te scoren. Heb je de voorspelling fout? Dan krijg je minpunten voor iedere slag die je van de voorspelling af zit. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft weten te verzamelen win het spel!

Had niet verwacht dat dit spel me zo zou bevallen, maar echt iedere ronde die je speelt is anders waardoor het nooit verveelt. Spelen dit spel thuis echt bijna dagelijks en zou het zeker aanraden.

Koper

23. Lucky 7 het kaartspel

Voor het kaartspel Lucky 7 moet je de beschikking hebben over een flinke dosis concentratie. Kruip in de huid van een echte gangster en probeer je hoofd koel te houden tijdens het verdelen van de buit. Zorg ervoor dat je de minste fouten maakt in de chaos die ontstaat tijdens het verdelen zodat je het spel kan winnen!

Ik ben enthousiast! Heb me echt prima vermaakt met dit spel tijdens een avond bij mijn vrienden.

Koper

24. Dieven het kaartspel

Waan je als een echte dief in de grote stad tijdens het spelen van het kaartspel Dieven. Probeer met een goede tactiek en een gezonde dosis bluf zoveel mogelijk geld te verzamelen zonder dat je wordt opgepakt door de politie. Ben jij degene die de meest waardevolle buit heeft verzameld als de laatste vluchtwagen is verschenen? Dan win je het spel!

Als je op zoek bent naar een kaartspel wat je snel kan spelen en niet te lang duurt dan is dit kaartspel echt een absolute aanrader. Een snel, spannend kaartspel. Ik ben tevreden.

Koper

25. Kaartspel – Spoorzoeken

Ga op pad en probeer het parcours te volgen dat is uitgezet tijdens een ronde van het kaartspel Spoorzoeken. Probeer zo snel mogelijk op het einde van het parcours te volgen, maar pas op. Tijdens het parcours staan de spelers verschillende opdrachten en uitdagingen te wachten!

Ik vind dit echt het ideale spel om te spelen met mijn kleine kinderen. Ze vinden de opdrachten geweldig om te doen!

Koper

26. Kaartspel – Wie is de ezel

Het populaire kaartspel Wie is de ezel is een eenvoudig maar leuk kaartspel om te spelen met de hele familie. Tijdens de start van de ronde worden de kaarten opgedeeld onder de spelers. De spelers moeten er vervolgens voor zorgen dat ze zo snel mogelijk hun kaarten kwijtraken. Wanneer de eerste speler al zijn kaarten heeft weggelegd wint hij de ronde. De spelers die nog wel kaarten hebben krijgen strafpunten. Pas op dat je de ezelkaart dan niet meer in je hand hebt, deze zorgt voor extra strafpunten!

Heerlijk spel, vind dat het wat weg heeft van hartenjagen. Stiekem komt er best nog wat tactiek bij kijken omdat je niet met de ezel in je hand wil eindigen. Leuk spel om met een paar personen te doen!

Koper

27. Halli Galli het kaartspel

Halli Galli het uitermate populaire kaartspel waarbij iedereen mee kan doen die tot 5 kan tellen. Druk zo snel mogelijk op de bel als er vijf keer dezelfde vruchten te zien zijn. Degene die dit het snelste doet krijgt alle open kaarten. Heb je geen kaarten meer, dan ben je uitgeschakeld. Blijf jij als laatste over? Dan win je het spel!

Als je het niet erg vindt wanneer mensen wat morsen dan moet je dit spel een keer spelen wanneer je een avond gaat drinken met vrienden. Prachtig wanneer het reactievermogen steeds minder wordt naarmate de avond vordert. Heb me ontzettend vermaakt!

Koper

28. Vlotte Geesten het kaartspel

Probeer bij het kaartspel Vlotte Geesten zoveel mogelijk kaarten te verzamelen om het spel uiteindelijk te winnen. Verzamel kaarten door zo snel mogelijk het gezochte voorwerp te roepen of pakken wanneer er een kaart wordt omgedraaid. Heb jij het juiste voorwerp gepakt dan krijg jij de omgedraaide kaart en mag je een nieuwe kaart omdraaien.

Superleuk spel, helemaal omdat het met kinderen kan worden gespeeld zonder dat het saai wordt voor de volwassenen. Heb er echt plezier aan beleeft tijdens de vakantie met het gezin!

Koper

29. Kaartspel – Jumbo Hitsters

Een avond vol muziek, lachen en gezelligheid zijn gegarandeerd tijden het spelen van het kaartspel Jumbo Hitsters. Kies een kaart en scan de QR-code om het nummer te luisteren op Spotify. Probeer daarna te raden wanneer het nummer is uitgebracht en plaats de kaart op de juiste plaats van de muziektijdlijn. Heb je het goed geraden dan mag je muziekkaart houden om je tijdlijn verder uit te bouwen.

Ik kan niets anders zeggen dan dat je dit spel echt een keer moet spelen met vrienden onder het genot van een drankje.

Koper

Dit waren de 29 meest populaire kaartspellen

Dit waren de 29 meest populaire kaartspellen van het moment, inclusief de top 10 leukste kaartspellen van 2023 en de meest populaire kaartspellen van vroeger! Ben je op zoek naar andere leuke spellen? Bekijk dan ook onze ander blogs en ontdek de leukste spellen!